top of page
schaap.jpg
136938-vintage-paper-background-1920x108

Lamsvlees

 

De lammeren die wij houden zijn de rammetjes van de Friese melkschapen. De melkveehouders die de schapen melken kunnen de rammen zelf niet gebruiken. Daarom zijn wij ons gaan verdiepen in hoe we de lammeren bevleesd kunnen krijgen zodat ze een langere levensduur hebben en een waardevollere eind bestemming hebben. Wanneer de lammeren bij ons komen komen ze in een soort couveuse waar ze leren drinken aan een speen en sterk worden. Daarna gaan ze naar hokken met een drink automaat die hun monitoren en waar we ze dus nauwkeurig in de gaten houden. Wanneer de lammeren zijn afgespeend kijken we per lam hoe de conditie is en of ze naar buiten kunnen of beter in een groot stro hok binnen kunnen blijven.

 In deze periode eten de lammeren hooi, kuil en voederbieten van ons eigen land. De lammeren krijgen ook een beetje brok. Deze is voor ons persoonlijk samen gesteld om wat mineralen aan het dieet van onze lammeren toe te voegen.

Al onze dieren krijgen preventief geen antibiotica, dit zullen wij echt enkel gebruiken wanneer een dier echt ziek en wij hem zo goed mogelijk kunnen helpen.

los lamsvlees.jpg
bottom of page